Ikaalisten Urheilijoiden Samuli Samuelsson voitti Jyväskylän Hipposhallissa miesten 60 metriä, muttei sellaisella ajalla, joka oli toiveissa. Samuelsson kiihdytti maaliin ajassa 6,68. Toiseksi pinkoi Savonlinnan Riennon Erno Mehtonen ennätyksellään 6,75.

– Jäin lähdössä. Se meni siihen. En tiedä, oliko ongelma reaktio vai kiihdytys, Samuelsson aprikoi, miksi toiveet paremmasta ajasta eivät toteutuneet.

Mehtoselle, 23, ennätys oli jo talven kolmas. Edellinen oli Jyväskylässä alkuerissä juostu 6,81 ja sitä edellinen tammikuussa pinkaistu 6,84.

– Nyt oli ensimmäiset kilpailut, jossa oli kunnon kirittäjiä. Olin hyvin latautunut ja sain itsestäni irti. Molemmissa juoksuissa oli hyvät lähdöt ja pystyin tuomaan juoksua kärjessä. Lopussa tuli sitten liikaa puristusta. Siihen nähden hyvä aika, Mehtonen ruoti.

Savonlinnan Riennon Milla Pirkkalainen voitti naisten 60 metriä ennätyksellään 7,50. Aiempi ennätys oli alkuerien 7,65 ja sitä edellinen 7,70.

– Nyt sain lähdön onnistumaan ja siitä kiihdytyksen imemään. Loppu on tullut yleensäkin hyvin. Lähtö on ollut oma heikkouteni, Pirkkalainen arvioi.

Pirkkalainen, 19, harjoittelee Matti Monosen valmennuksessa ja on aiemmin keskittynyt kolmiloikkaan. Nyt painopiste on kääntynyt pikajuoksuun.

– Itse tätä halusin, kun hyppäämistä ei oikein paikat kestäneet, Pirkkalainen sanoi.

Tämälleen samalla ajalla 7,50 Pirkkalaisen kanssa toiseksi sijoittui Lappeenrannan Urheilu-Miesten Merituuli Jääskeläinen.

Lähde: Urheiluliitto