Venäjän hyökkäys Ukrainaan tulee vaikuttamaan myös runsaasti hiihtolajien puolella.

Salpausselän maailmancupin kilpailu järjestetään tulevana viikonloppuna Lahdessa, minkä lisäksi tänään illalla Olympiastadionilla kisataan stadionsprintissä.

Yle Urheilu kysyi, miten tilanne tulee vaikuttamaan loppukauteen Suomen kannalta Suomen Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmelta.

– Ensinäkin tämä on äärettömän valitettava tilanne ja olemme todella pahoillamme syntyneestä tilanteesta. Olemme koko ajan olleet viime päivien ja hetkien ajan sormi valtimolla tämän asian kanssa, Haapasalmi kertoo Ylelle.

– Käymme tiiviisti keskustelua Kansainvälisen hiihtoliiton kanssa. Olemme keskustelleet asiasta pohjoismaisten kollegoiden ja muiden kollegoiden kanssa. Saamme lähipäivinä toivottavasti mahdollisimman pian kattojärjestö FIS:ltä näkemyksiä. Sitten otamme kantaa laajemmin tähän loppukauden ohjelmaan.