Hiihdon maailmancupin kolmen osakilpailun finaalitapahtuma on määrä kilpailla 18. – 20. maaliskuuta Venäjän Tjumenissa. Myös mäkihypyn puolella kilpaillaan vielä Venäjällä.

Venäjän aloittamat sotatoimet Ukrainaa vastaan ovat herättäneet paljon puhetta siitä, että kauden päättävä kisaviikonloppu olisi saatava pois Venäjältä. Moni urheilija miettiikin vakavasti tällä hetkellä osallistumistaan.

Yle Urheilu kysyi asiasta Suomen Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmelta.

– Odotamme linjausta, koska tämä on sentyyppinen asia, että tämä koskettaa meidän koko hiihtoyhteisöä. Siinä mielessä on tärkeää, että olemme koko porukalla kansainvälisesti katsomme linjaukset ja palaamme pikimmiten asiaan. Parin päivän, toivottavasti viikonlopun aikana viimeistään saamme päätöksiä asiasta, Haapasalmi kertoo Ylelle.