EYOF-kisatapahtumat alkoivat suomalaisittain voitokkaasti.

Kisatapahtumat käynnistyivät Vuokatissa maastohiihdon vapaan hiihtotavan kilpailuilla. Poikien 10 kilometrin kilpailussa Niko Anttola vei ylivoimaisen voiton yli 20 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Sveitsin Niclas Steigeriin. Pronssia otti Ruotsin Elias Danielsson.

– Kisa meni just niin kuin suunnittelin. Kaksi ekaa kierrosta vähän varmistellen, ettei lähde liian kovaa ja hyydy loppuun. Viimeinen kierros niin paljon kuin lähtee, ja siihen sain sitten lisää eroa tehtyä, kommentoi Anttola.

Suomalaissuorituksia täydensivät Eemil Juntunen sijalla 14:s. Niilo Mäkinen oli 16:s ja Ike Melnits 22:s.

Tytöillä matkana oli 7,5 kilometriä. Parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Sanni Räisänen 16:nnella sijallaan. Fanny Kukonlehto oli 24:s, Elsa Torvinen 25:s ja Eevi-Inkeri Tossavainen 32:s.

– Huolto onnistui tänään älyttömän hyvin, suksi oli todella hyvä. Oma kulkukin oli tosi hyvä, onnistui suunnitelma, että alussa maltetaan ja sitten kiristetään, Räisänen kommentoi.

Tiistaina vilkas suomalaispäivä

Vuokatissa kisataan tiistaina maastohiihdossa perinteisen hiihtotavan kilpailut. Tytöillä matkana on 5 km ja pojilla 7,5 km.

Alppihiihdon kisaurakka alkaa pujottelulla ja ampumahiihdossa kisataan pikamatkat 6 km (tytöt) ja 7,5 km (pojat). Lumilautailijat pääsevät big airin karsintojen pariin.

Suomalaiset EYOF-kisoissa tiistaina 22.3.

Vuokatti:

10.00 Maastohiihto, tytöt, 5 km P: Fanny Kukonlehto, Sanni Räisänen, Elsa Torvinen, Eevi-Inkeri Tossavainen

10.00 Alppihiihto, pojat, pujottelu, 1. kierros: Eduard Hallberg, Jesperi Kemppainen, Kasper Niemi ja Erik Saravuo

10.15 Lumilautailu, tytöt, big air, karsintaryhmä 1: Saana Korhonen ja Telma Särkipaju

11.25 Maastohiihto, pojat, 7,5 km P: Niko Anttola, Ike Melnits, Niilo Mäkinen, Eemil Juntunen

12.10 Alppihiihto, pojat, pujottelu, 2. kierros

12.40 Ampumahiihto, tytöt, pikamatka 6 km: Anniina Rantala, Lyydia Rainio, Rebecca Sandnäs ja Nea Vähäsarja

13.15 Lumilautailu, pojat, big air, karsintaryhmä 1: Roni Aalto ja Elias Hämäläinen

14.00 Alppihiihto, tytöt, pujottelu, 1. kierros: Veera Alaniska, Silja Koskinen, Rosa Pohjolainen ja Riia Pallari

15.00 Lumilautailu, pojat, big air, karsintaryhmä 2: Mitja Kauranen ja Niilo Silander

15.20 Ampumahiihto, pojat, pikamatka 7,5 km: Arttu Heikkinen, Eemi Naumanen, Joonas Nelimarkka ja Turkka Nieminen