Heta Veikkola onnistui vauhdinjaossaan ja käveli MM-pronssin alle 20-vuotiaiden 10 kilometrillä kilpakävelyn MM-joukkuekilpailussa perjantaina Muscatissa, Omanissa. Veikkolan aika helteisissä olosuhteissa ja mäkisellä reitillä oli 48.11.

– Olen joskus nähnyt unta tällaisesta. Mutten ole koskaan ajatellut, että voisin olla omassa ikäluokassani maailman kolmanneksi paras, Veikkola purki tuntojaan.

Lapuan Virkiää edustava Veikkola, 18, on ensimmäinen suomalainen naiskävelijä, joka on saavuttanut MM-mitalin sitten vuoden 1993, kun Sari Essayah voitti mestaruuden Stuttgartin MM-kilpailujen 10 kilometrillä.

– Tuntuu uskomattoman hienolta. En olisi etukäteen uskonut, että pystyn tällaiseen, mutta mäet olivat nyt muiden heikkous ja minun vahvuuteni.

Kilpailun voitti Kiinan Jiang Yunyan ajalla 47.48 ennen joukkuetoveriaan Jiang Jinyania, joka oli toinen ajalla 48.03. Veikkola pysyi ainoana mukana, kun kiinalaiskaksikko karkasi muulta joukolta. Viimeisellä kilometrillä Veikkola oli tovin toisena ja maalissa kolmas.

Ellen Seisto oli 33:s ajalla 57.33 ja varmisti Suomelle 6. sijan joukkuekilpailussa.

Lähde: SUL:n tiedote