Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmi teki Ilta-Sanomille selväksi, että Suomi ei tue Venäjän hiihtoliiton puheenjohtajan Jelena Välben valintaa kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n hallitukseen.

Välbe kuohutti, kun hän avautui Championat-sivustolle, että ”natsismia ei saisi olla maapallolla niin kuin nyt”. Välben toisteli näin presidentti Vladimir Putinin retoriikkaa Ukrainan sodan oikeuttamiseksi.

– Aivan uskomattoman pöyristyttävää tekstiä, sanoi Haapasalmi Ilta-Sanomille.

Norjan hiihtoliiton puheenjohtaja Erik Röste on nyt avannut myös sanaisen arkkunsa. Röste asettui NRK:n haastattelussa tukemaan Haapasalmea.

– Suomalaisen kollegani tavoin reagoin Välben lausuntoihin. Tulemme keskustelemaan toukokuun lopussa FIS:n kongressissa siitä, miten suhtaudumme Venäjään ja venäläiseen urheiluun tulevaisuudessa, linjasi Röste, joka ei hyväksy venäläisen puheita.