Antti Ruuskanen luovutti vanhan kilpakeihäänsä ja Rio de Janeiron olympiakisoissa käytössä olleet piikkarit Urheilumuseon kokoelmiin Helsingissä torstaina.

Kirjallisia muistoja keihäänheiton entisen huippunimen uran varrelta on tarjolla ensi viikolla. Silloin ilmestyy Leena Lehtolaisen kirjoittama ja Tammen julkaisema elämänkerta Antti Ruuskanen – Rätingin paikka.

Olympiahopeaa, Euroopan mestaruuden ja EM-pronssin sekä yhdeksän Kalevan kisojen mitalia tuoneen uransa vaiheita Ruuskanen on käynyt läpi kirjailija Leena Lehtolaisen kanssa Antti Ruuskanen – Rätingin paikka -elämänkertaa varten.

– Tätä käynnisteltiin jo 2018, mutta en ollut silloin vielä valmis siihen. Nyt olin ja hieno, pitkä reissuhan se oli, mutta minä pääsin helpolla. Leena teki valtavan työn, kun hän jututti minua ja muita ihmisiä, Ruuskanen kiittelee kirjailijaa.

– Hymy on tullut monta kertaa ja naurun rehakka noista tarinoista, mitä siinä kirjassa on. Tietyllä tavalla ne ovat myös herkistäneet. Hienosti on taiteilija osannut ne jutut kirjoittaa.

Lähde: Urheiluliitto