Robert Heleniuksen nyrkkeilyura on ollut hienossa nosteessa viime vuosina. Pitkään uraan mahtuu toki myös alamäkiä.

Yksi iso pettymys nähtiin lokakuussa 2017. Helenius kesti tuolloin täydet 12 erää Dillian Whytea vastaan, mutta näytti väsähtävän nopeasti.

Helenius otti tuolloin ottelun pikakomennuksella. Kiva ottelupalkkio motivoi kivasti.

Meksikolainen nyrkkeilyasiantuntija Juan Obregon on nyt esittänyt sosiaalisessa mediassa mielipiteensä ”Nordic Nightmaren” tilanteesta.

– Heleniuksella on ollut mahdollisuutensa, mutta hän hukkasi sen yhden ison Dillian Whytea vastaan. Mielestäni se johtui siitä, että häneltä loppui kunto kesken. Hän näytti kuitenkin vaikuttavalta voittaessaan kahdesti (Adam) Kownackin, arvioi Obregon.

Monet ovat jälkikäteen spekuloineet, että kovakuntoinen Helenius olisi laittanut Whyten lujille. Whytella on ollut vaikeuksia isokokoisia nyrkkeilijöitä vastaan, eikä hän pystynyt kunnolla haastamaan myöskään Tyson Furya huhtikuussa.