Suomalainen moukarinheittäjä Sara Killinen päätti valita reilu vuosi sitten valita hieman erilaisen tien urheilu-uransa suhteen. Killinen päätti nimittäin siirtyä Yhdysvaltojen yliopistomaailmaan.

Urheilullisesti se on tuonut selvästi upeaa tulosta. Tänä keväänä tuli uusi ennätys 69,50. Nainen on nyt Suomen kautta aikojen tilaston kuudentena.

181-senttinen lahjakkuus on myöntänyt Ylen haastattelussa, että sopeutuminen Yhdysvaltoihin on ollut haastavaa. Lapuasta kotoisin oleva Killinen kertoo ikävöivänsä suomalaista ruokaa. Yhdysvaltalaisten kommunikointitavat olivat myös hänelle ongelmallisia.

– En sano, että siviiliminäni olisi ollut kadoksissa, mutta olen joutunut löytämään itseni uudestaan. Minun on pitänyt miettiä, mitä oikein haluan elämältä. Enkä olisi uskonut, että tämä kulttuurishokki olisi näin paha.

– Näin kaiken negatiivisesti, koska olin siinä kulttuurishokissa. Jos ei itse muuta ulkomaille, sitä ei ymmärrä, miten se kulttuuri voi vaikuttaa ja miten paljon voi itse olla sidoksissa omaan kulttuuriin, avasi Killinen Ylelle.

Suomen naisten moukarin taso on kova. Krista Tervo ja Silja Kosonen ovat lajin johtotähdet kotimaassa.

Tästä Ylen juttu, jossa enemmän aiheesta.