Ruotsin hiihtomaajoukkueen tilanne on herättänyt viime viikkoina keskustelua. Linn Svahn, Frida Karlsson ja Maja Dahlqvist ovat kaikki ilmoittaneet jättäytyvänsä maajoukkueesta. Asia on saanut huomiota myös Suomen hiihtopiireissä.

Ruotsalaiskolmikko ei repinyt erityistä dramatiikkaa tilanteesta. He kertoivat vain haluavansa enemmän joustavuutta harjoitteluun.

Norjassa ja Ruotsissa on kuitenkin herätelty keskustelua siitä, onko luvassa jonkinlainen trendi, joka vie urheilijoita enemmänkin pois maajoukkueesta.

Ex-hiihtäjä Kalle Lassila on kommentoinut asiaa Ylellä. Lassilan mukaan maastohiihdon maajoukkuetoiminta on muuttunut viimeisen 20 vuoden aikana enemmän joukkuemaisemmaksi. Se vie yksilöiltä soveltamisvaraa.

Lassilan näkemyksen mukaan Suomenkin maajoukkue tekee kompromisseja, jotta kirkkaimmat tähdet eivät lähde lätkimään.

– Suomenkin joukkueessa koko ajan leirityksessä ja harjoittelusisällöissä tehdään kompromisseja jokaisen osalta. Sitä myös sovelletaan yksilökohtaisesti. Kun on menty joukkuemaisempaan työskentelyyn, soveltaminen on vähentynyt. Silti sille on tarvetta, ja yksi syy on, että saadaan pidettyä kovimmat urheilijat joukkueessa, kommentoi Lassila Ylelle.

Tästä Ylen juttu.