Iltalehti on kertonut lisätietoja huippu-urheilujohtajana toimineen Mika Lehtimäen tapauksesta. Lehti kertoo lähteisiinsä vedoten, että Olympiakomitean hallituksen puheenjohtaja Jan Vapaavuori oli alusta saakka tietoinen Lehtimäkeen kohdistuneista vakavammista syytöksistä.

Vapaavuoren julkisuudessa antamista kommenteista on voinut ymmärtää, että hän sai tietää fyysistä kajoamista ja valta-aseman väärinkäyttöä koskevista syytöksistä vasta tänä keväänä. Iltalehden mukaan Vapaavuori sai tietää syytöksistä jo, kun niitä selvitettiin Olympiakomitean johdolla.

Lehtimäki sai alkuvuodesta jatkopestin syksyn tapahtumista huolimatta. Olympiakomitean hallituksesta vain puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat tiesivät Lehtimäen syksyllä saamasta varoituksesta.

Lehtimäki sai varoituksen epäasiallisesta käytöksestä. Varoitukset perusteena olivat miehen lähettämät viestit. Hän kiisti syytökset epäasiallisesta koskettelusta ja valta-aseman väärinkäytöstä.

Kun Lehtimäki erosi paikaltaan asian noustua julkisuuteen maaliskuussa, kommentoi Vapaavuori asiaa Ylelle.

– En muuten voisi kommentoida ollenkaan, mutta koska Lehtimäki on itse kertonut, että hän on saanut varoituksen epäasiallisesta käytöksestä, niin voin vain vahvistaa tämän. Kun varoitus on annettu epäasiallisesta käytöksestä eikä seksuaalisesta häirinnästä, tällä perusteella voi todeta, että kyse ei ole fyysisestä kajoamisesta, sanoi Vapaavuori Ylelle.

Tästä Iltalehden laaja juttu, jossa enemmän tapauksesta.