Suomen Urheiluliiton (SUL) huippu-urheilun valmennuspäällikkö Tuomo Salonen on kommentoinut SUL:n tiedotteella suomalaisten yleisurheilijoiden tilannetta ennen Oulun rankingkisoja. Ilmassa roikkuu muun muassa keihäsmiesten kohtalo.

– Meillä on ollut hiukan terveyshuolia kevään ja alkukesän aikana, ja vaikka nekin välillä kuuluvat huippu-urheiluun niin huonoa tuuriakin on ollut nyt mukana. Kokonaisnäkymä MM-kisoja ajatellen on viimeisen kahden viikon aikana kääntynyt kuitenkin varsin positiiviseksi, avasi Salonen yleisurheilun MM-joukkueen kokonaistilannetta tiedotteella.

Viimeinen päivä tulosten tekoon on sunnuntaina. Suomen joukkueen loput urheilijat valitaan 27. kesäkuuta ja 1. heinäkuuta.

– Maanantaina valitaan urheilijoita, jotka ovat saavuttaneet tulosrajan. Heinäkuun ensimmäinen päivä puolestaan valitaan ne, jotka nousevat joukkueeseen Kansainvälisen yleisurheiluliiton rankingin kautta, Salonen kertoo.

Keihäänheitossa Oliver Helanderilla on tulosraja, ja Lassi Etelätalo puolestaan on rankingin kautta tukevasti sisällä. Muista keihäsmiehistä rankingin kautta vahvimmilla on Toni Keränen, mutta myös Toni Kuuselalla ja Topias Laineella on mahdollisuus saavuttaa valintakelpoisuus rankingin kautta.

– Tämä kolmikko, Tonit ja Topias, kilpailee nyt viimeisistä rankingpaikoista. Keräsen näkymä on aika hyvä, mutta Kuuselalla ja Laineellakin on vielä mahdollisuudet, joskin nousu 32:n joukkoon vaatii hyvää onnistumista Oulussa, Salonen arvioi.

Lähde: SUL:n tiedote