Vasta 13-vuotias Ella Rautavaara on kävellyt Youth Athletics Games -tapahtumassa Lahdessa 17-vuotiaiden naisten 3000 metrin Suomen ennätyksen 13.20,25.

Aiempi SE oli Heta Veikkolan kaksi vuotta sitten kävelemä 13.25,34.

Rautavaara voitti Lahdessa 15-vuotiaiden tyttöjen sarjan neljä minuutin erolla. Hän päihitti myös samaan aikaan kävelleet 15-vuotiaat pojat yli kahdella minuutilla.

– Tosi hyvältä tuntuu. Edellinen 3000 metrin kisa meni mönkään tekniikkamurheiden takia, mutta tänään kaikki meni ihan putkeen, Rautavaara riemuitsi SUL:n tiedotteella.

Rautavaara on myös mainio juoksija. Keväällä SM-maastoissa hän sijoittui 15-vuotiaiden sarjassa toiseksi. Viikko sitten hän juoksi 800 metriä viestissä 2.25.

– Se on hyvä aika, sillä en ole kovin nopea keskimatkoilla. Ensi viikolla juoksen seuracupissa 2000 metriä. Seuraava kävelykisa on 3000 metriä kahden viikon päästä Jämsän kestävyyskarnevaaleilla, Rautavaara kertoi.

Lähde: SUL:n tiedote