Münchenin EM-kisat oli suuri urheilullinen menestys Suomen joukkueelle. Aivan kaikki ei kuitenkaan mennyt putkeen.

Alkuviikon aikana on nimittäin selvinnyt useita koronavirustapauksia Suomen joukkueesta. Ainakin Camilla Richardsson, Nathalie Blomqvist, Topi Raitanen, Alisa Vainio ja Annemari Kiekara ovat kertoneet saaneensa tartunnan.

Suomen urheiluliiton huippu-urheilun valmennuspäällikkö Tuomo Salonen on nyt kommentoinut tilannetta Ylelle. Mies ei halunnut paljastaa tarkkoja lukuja tartuntojen määrästä.

Salonen muistutti, että Münchenissä ei ollut käytössä ”kuplia”, vaan urheilijat saivat liikkua varsin vapaasti.

– Siellä kehotettiin lähinnä pitämään etäisyyttä. Suomen joukkueella oli omat varotoimensa. Teimme ennen sinne päin matkustamista kotitestin, millä pyrimme rakentamaan, että meillä ei sairastuneita matkustaisi ollenkaan. Meillä oli maskisuositus etenkin matkustamiseen ja sisätiloihin, Salonen kertoi Ylelle.

Salonen myönsi rehellisesti, että kaikki ei mennyt putkeen.

– Tapauksia on kuitenkin useampi tiedossa kotiinpaluun jälkeen. Tietenkään silloin emme ole onnistuneet kuten olisimme halunneet. Tavoite on, että kukaan ei sairastuisi eikä kenenkään terveys joutuisi uhkaan. Siinä mielessä emme ole onnistuneet. Onni onnettomuudessa näiden kisojen osalta on, että tapauksia on tullut vasta kisojen jälkeen, sanoi hän Ylelle.

Tästä Ylen juttu.