Yleisurheilun MM-kisat on saatu käyntiin Kolumbian Calissa. Myös suomalaisia on ollut jo tulessa.

Ilona Mononen, joka voitti samalla matkalla EM-kultaa viime vuonna, avasi 3000 metrin viidennellä sijalla Suomen joukkueen pistetilin. Hän kellotti ajan 9.21,12.

– En minä pettynyt ole, mutta olisihan se ollut mukava taistella mitaleista, Mononen kommentoi SUL:n tiedotteella.

– Ensimmäinen kilometri oli todella hidas. Odotin että afrikkalaiset pitäisivät vauhtia alusta pitäen, myönsi Mononen Calin helteessä.

Silja Andersson ylitti naisten seiväshypyn karsinnassa kolmannella yrityksellään 405, joka toi paikan keskiviikkona käytävään loppukilpailuun.

Veera Mattila ja Ronja Koskela hakivat naisten 800 metrin alkueristä suorat paikat tiistain välieriin. Mattila oli ensimmäisen erän kolmas ajalla 2.07,36 ja Koskela viidennen erän neljäs ajalla 2.10.05.

Mattilan kiri puri lopussa. Hän myönsi juoksun jälkeen, että valmistautuminen oli varsin karu.

– Olen tosi tyytyväinen juoksuun. Stressasin tosi paljon ennen sitä. En ole nukkunut enkä syönyt. Jännitti tosi paljon, miten menee. Ja samoin tämä kuumuus, Mattila paljasti SUL:n tiedotteella.

Emilia Karell ja Vivian Suominen varmistivat naisten keihäänheiton karsinnasta paikat finaaliin. Karell heitti ensimmäisellä kierroksella 52,19, joka toi karsinnassa 10. sijan. Suominen puolestaan sivalsi viimeisellään 48,89, joka toi karsinnan 12. sijan ja viimeisen finaalipaikan.

Lähde: SUL:n tiedote