Suomen paitaan vaihtanut Katriina Wright debytoi sinivalkoisissa väreissä hienosti alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Calissa Kolumbiassa. Hän selvitti tiensä 400 metrin välieriin.

Wright oli 400 metrin alkuerässään viides ajalla 54,16, mutta nousi neljänneksi ja suoralle jatkopaikalle, kun Nigeria Osaretin Joy Usenbor hylättiin ratarikon takia. Wrightin aika olisi riittänyt jatkoon myös aikavertailusta.

– Ei ollut ihan parhaita juoksujani. Täytyy parantaa seuraavassa, Wright näki SUL:n tiedotteella.

– Olen erittäin iloinen ja innoissani, että pääsin välieriin. Se oli tavoite ja huomenna tavoittelen finaalipaikkaa, Wright sanoo.

Amerikansuomalainen Wright, 19, asuu Yhdysvalloissa ja opiskelee Eugenessa Oregonissa. Hän juoksi toukokuussa 400 metriä 52,60 joka on 19-vuotiaiden Suomen ennätys.

400 metrin aidatulla matkalla koettiin suomalaispettymys, kun Aada Aho tuli maaliin kolmantena, mutta hylätyksi, kun kakkosaidalla jalka ei mennyt aidan yli vaan sen sivusta. Ilman hylkäystä Aho olisi varmistanut suoran välieräpaikan.

– On pettynyt olo. Valmentajakin tosin on sanonut, että kakkosaita pitää ottaa tarkasti. Jotenkin en nyt vaan saanut sitä handlattua, harmitteli Aho SUL:n tiedotteella.

– Muuten oli ihan hyvä juoksu. Tuntui, että se tuli aika rennosti 200 metriin asti. Sitten minun piti mennä 7. aidalle 16 askeleella ja se vaihtui jo 6. aidalla. Sitten tuli vähän vaikeaa, kun pari aitaa tuli väärällä jalalla. Tuli huonoja ylityksiä, mutta loppu tuli hyvin. Tuntui, että semifinaalissa olisi ollut vielä varaa parantaa.

Lähde: SUL:n tiedote