Venäläisen ampumahiihtäjän Darja Virolaisen tapaus on puhuttanut viime päivinä Suomessa ja Venäjällä. Naisen ex-valmentaja Leonid Mjakishev aloitti melkoisen myrskyn, kun hän väitti Match TV:lle, että nainen olisi vaihtamassa Suomen maajoukkueeseen.

Asiasta on saatu paljon kommentteja. Virolainen on itse kiistänyt siirtyvänsä Suomen paitaan.

– Minulla on Suomen passi. Sain sen vuosi sitten. Minulla on kaksi passia. Se ei riko sääntöjä, sillä kaksoiskansalaisuus on mahdollista Suomessa, sanoi nainen Match TV:lle.

Hänen aviomieheltään Roman Virolaiselta kysyttiin puolestaan, mitä mieltä perhe on väitteistä, joissa naista on syytetty Venäjällä maanpetturiksi.

– Yksinkertaista. Ne jotka tuntevat meidät ja joilla on tietoa, antoivat kelvollisia kommentteja. Tilanteen pinnallisesti tuntevat menivät sekaisin huhumyllystä ja antoivat mielestäni virheellisiä kommentteja, näki mies Match TV:llä.

Darja Virolaisen äiti on ampumahiihtolegenda Anfisa Reztsova. Tämä tunnetaan värikkäistä kommenteistaan. Hän esitti myös melkoisen mahdollisuuden tyttärensä jatkosta.

– Hän edustaa Suomea jonkin aikaa. Sitten kun Venäjä päästetään mukaan, edustaa hän taas Venäjää, latasi Reztsova Match TV:lle.