Suomen Hiihtoliitto tiedotti torstaina jyrkkäsanaisesti, että se ei halua venäläisten tai valkovenäläisten hiihtäjien palaavan kansainvälisiin kisoihin nykytilanteessa. Asia on puhuttanut myös Venäjällä.

– Suomen Hiihtoliitto suhtautuu kielteisesti venäläisten urheilijoiden ja joukkueiden osallistumiseen kansainväliseen kilpailutoimintaan. Hiihtoliiton näkemyksen mukaan on tärkeää, että lajiliittojen ja urheilutapahtumien järjestäjien toimet ovat linjassa yhteiskunnassa tehtyjen päätösten kanssa, tiedotti Hiihtoliitto.

Norjassa oltiin pitkälti samalla linjalla. Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n hallitukseen kuuluva Erik Röste teki oman näkemyksensä selväksi.

– Näkökulmani tähän ei ole muuttunut. Kuten olen sanonut, tämä on täysin poikkeuksellinen tilanne, joka vaatii poikkeuksellisia toimia. (Venäjän presidentti, Vladimir) Putinin puhe keskiviikkona ei antanut toivoa siitä, että brutaali hyökkäys Ukrainaan päättyisi nopeasti, viestitti Röste VG-lehdelle.

Venäjällä Suomen Hiihtoliiton ulostulo aiheutti ristiriitaisia tunteita. Fanit kommentoivat sitä esimerkiksi Sports.ru-sivustolla.

– Kyllä, tämä on ymmärrettävää. Toisilla aloilla ei ole luovuttu sanktioista, miksi pitäisi tässä asiassa? pohti yksi ja sai paljon tukea.

Sitten mentiin toiseen ääripäähän ja lauottiin melko sakeaa settiä.

– Suomalaiset fasistit… He sotivat ihmisiä vastaan vain heidän kansalaisuutensa perusteella, vaahtosi eräs.