Snookerin supertähti Ronnie O’Sullivan tunnetaan varsin suorapuheisena miehenä. Hän on ajoittain ollut valmis kritisoimaan myös kollegoitaan. Niin hän on tehnyt jälleen.

O’Sullivan esitti hiljattain The Breakdown -podcastissa mielenkiintoisen väitteen Barry Hawkinsista. Englantilaispelaaja on tällä hetkellä maailmanlistan sijalla yhdeksän.

– On mahtavia pelaajia ja on erittäin hyviä pelaajia, joista näkyy, että he eivät usko pystyvänsä voittamaan sinua. Näitä kavereita vastaan on helpompi pelata.

– Se ei ole heidän vikansa. Kyse on vain persoonallisuudesta. He ovat mukavia jätkiä. Esimerkiksi Barry Hawkins. Niin mukava sälli ja fantastinen pelaaja, mutta myös niin mukava, ettei hän taistele tarpeeksi, väitti O’Sullivan.

– Pitää olla tiettyä pahantuulisuutta… On pelaajia, jotka eivät ole läheskään yhtä hyviä kuin Barry Hawkins, mutta heidän luonteensa on kuin jackrussellinterrierillä. Sitä ajattelee: ”Tämä kaveri ei koskaan luovuta.” On vain painettava enemmän ja enemmän peliin, jotta he tippuvat kyydistä, arvioi legenda.

O’Sullivanin saldo Hawkinsia vastaan on 16–3. Hawkins on voittanut urallaan kolme rankingturnausta. MM-finaalissa hän on ollut kerran ja MM-välierissä neljästi.