Norjalainen entinen maajoukkuehiihtäjä Astrid Uhrenholdt Jacobsen on kertonut norjalaiselle TV2:lle oman mielipiteensä maan hiihdon tämän hetken tilasta.

Therese Johaug lopetti upean uransa viime kauteen. Hänelle on toivottu manttelinperijää, mutta Jacobsen kertoi tehneensä ikävän havainnon nuorista hiihtäjistä. Dagbladet otsikoi asian tulleen naiselle ”shokkina”.

– On erikoista, sillä heillä (nuorilla hiihtäjillä) on todella paljon mahdollisuuksia ja he ovat ikään kuin hemmoteltuja sillä tavalla, koska kaikki on hoidettu heidän puolestaan. Silti he eivät ole ottaneet seuraavaa askelta. Siitä seuraa kysymys: Onko heistä huolehdittu liian hyvin vain mitä oikein on tapahtunut?

– Kun olen nyt tuossa ympäristössä, on asenne mielestäni todella erilainen kuin joukkueen kulta-aikoina. Silloin oli valtava tahto, kiinnostus ja uteliaisuus sen suhteen, kuinka voimme parantaa. Potkimme toisiamme eteenpäin ja oli upeaa olla väsynyt. Ehkä raja ylitettiin ajoittain ja meni liian lujaa, mutta joukkue keskittyi todella vahvasti kehittymiseen, näki olympiavoittaja ja kolminkertainen maailmanmestari.

Hiihtomanageri Espen Bjervig puolusteli ”nykynuoria” Dagbladetille.

– En usko, että nykyurheilijat ovat hemmoteltuja verrattuna aiempaan, mutta kaikki muuttuu. Jos puhuu yli 70-vuotiaalle, kuulee nykyisten urheilijoiden olevan hemmoteltuja, koska olosuhteet olivat aivan erilaiset. Näen saman nälän nykyisissä urheilijoissa kuin näin 10–20 vuotta sitten, näki Bjervig.