Tshekkiläinen jääkiekkolegenda Dominik Hasek on puhunut varsin voimakkaasti Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainaan. Hasek on myös kannattanut venäläisurheilijoiden sulkemista pois kansainvälisistä kisoista. Hiihtotähti Veronika Stepanova ei pidä tshekkilegendan avautumisista.

Hasek jakoi hiljattain Twitterissä uutisen, jossa käsiteltiin esimerkiksi Stepanovan puheita liittyen venäläisten hiihtäjien sulkemiseen kansainvälisistä kisoista. Uutisessa oli yhteiskuva Stepanovasta ja presidentti Vladimir Putinista.

– Monet meistä ovat harmissaan siitä, ettet voi kilpailla meidän kanssamme. Elämä on kuitenkin kaunista lajia arvokkaampaa. Meitä vastaan kilpailevat urheilijat ovat suuri mainos Venäjän sodalle, tappamiselle ja kansanmurhalle Ukrainassa. Tehkää kaikkenne, jotta tämä loppuisi. Sitten olette tervetulleita takaisin, viestitti Hasek.

Stepanova kommentoi Hasekin sanoja Instagramissa.

– Minun pitäisi olla imarreltu siitä, että jääkiekkolegenda valitsi juuri tämän kuvan Twitterissä osoittaakseen harmituksensa ja muut näkemyksensä venäläisten urheilijoiden poissaolosta. Koska minut mainittiin vaikkakin epäsuorasti: Dominik, tarvitsen neuvojasi vain, jos puhutaan jääkiekon pelaamisesta. Muuten voit pitää ne itselläsi. Kaikella kunnioituksella.

On epäselvää, miksi Hasek ei saisi kertoa omia näkemyksiään aiheesta. Stepanova itse on jakanut ”läntisille” urheilijoille omia neuvojaan jo useita kuukausia.

Dominik Hasek

@hasek_dominik
I mnohé z nás mrzí, že nemůžete s námi závodit.Ale život je více, než i jakýkoli krásný sport.Jako sportovci jste při soutěžení s námi obrovskou reklamou na ruskou válku, zabíjení a genocidu na UA.Dělejte,co můžete,ať toto skončí.Rádi vás pak vezmeme zpet sport.cz/clanek/zimni-s…
sport.cz

Sport bez Ruska nemá význam! zuří ministr. Bez nás? Tak to hodně štěstí, dodala ironicky ruská...

Ruští a běloruští sportovci budou i nadále kvůli válce na Ukrajině vyloučeni ze soutěží Mezinárodní lyžařské federace. To v sobotu po svém zasedání oznámilo vedení FIS. V reakci na to se ozval ruský...