Snookertähti Ronnie O’Sullivan teki hiljattain paljon keskustelua herättäneen kannanoton. Se ei ilmeisesti miellyttänyt lajin toista isoa tähteä Judd Trumpia.

O’Sullivan kertoi toivovansa, että World Snooker (ammattilaisten pääturnee) huomioisi paremmin snookerin naispelaajat taloudellisesti. Naisten kautta aikojen suurin palkintoraha on ollut 6 000 puntaa. Se on noin yksi prosentti O’Sullivanin maailmanmestaruudesta saamasta potista.

– On niin väärin, että World Snooker ei ole tehnyt tilannetta paremmaksi naisille. Miksi he eivät voi antaa viittä prosenttia palkintorahoista ja antaa naisille mahdollisuuden pelata paremmissa olosuhteissa? hämmästeli mies Mirror-lehden mukaan.

– Tehkää nyt siitä ainakin ammatti, jotta ei tarvitse elää kädestä suuhun, viestitti seitsenkertainen maailmanmestari.

Judd Trump ei niellyt O’Sullivanin ehdotusta. Hän toivoi O’Sullivanin ryhtyvän omiin toimiin, jos asia on hänelle tärkeä.

– Eiköhän Ronniella ole tarpeeksi rahaa antaa viisi prosenttia pois. On vain helppoa avata suu ja käynnistää keskustelu. Mutta hän voi tehdä niin itse, linjasi Trump the Sportsmanille.

– Jos hänellä on niin vahva mielipide, miksei hän ryhdy sanoista tekoihin? Muut voivat valita, seuraavatko hänen esimerkkiään vai ei, viestitti Trump.

– Miksei hän anna koko vuoden palkintorahojaan naisten tourille? Annamme jo 2,5 prosenttia palkintorahoista World Snookerille – voisivat antaa tuon rahan naisten peliin. Jos lisää 2,5 prosenttia, on siinä 7,5 prosenttia. Ja sitten vero vielä päälle, niin on vaikea tehdä voittoa, laskeskeli Trump kieli poskessa.