Ruotsin hiihtotähdet Maja Dahlqvist ja Linn Svahn ovat suututtaneet Venäjän hiihtopiirejä kommenteillaan.

Ruotsalaistähdet tekivät uutistoimisto TT:lle selväksi, että he ovat tarvittaessa valmiita jopa boikotoimaan kansainvälisiä kisoja, jos venäläiset otetaan mukaan.

– Minua ei kiinnosta. Antaa heidän boikotoida. He eivät enää saa kilpailla ilman meitä, ja mikään ei muutu ilman heidän osallistumistaan, linjasi Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe Sport 24:n mukaan.

Ampumahiihtolegenda Aleksandr Tihonovin suusta tulikin sitten hieman rajumpaa tekstiä.

– En ottaisi näitä ruotsalaisia mukaan! Miksi heitä kiinnostaa politiikka? Tehkää tuloksia ja ystäviä. Urheiluun kuuluu veljeys!

– Mitä tekemistä Ukrainalla on tämän kanssa, ja miksi ruotsalaisia kiinnostaa? Antaa heidän opettaa historiaa! Me emme menneet ruotsalaisten kimppuun, mutta he tulivat meidän kimppuun. Missä he ovat nyt? Älkää avatko suutanne, muuten meidän pitää muistuttaa, mitä Venäjä on! kiehui nelinkertainen olympiavoittaja Sport 24:n mukaan.

– Antaa heidän opetella historiaa ja urheilla. Ei pidä siirtyä politiikkaan. Vain lukutaidottomat ruotsalaiset voivat sanoa urheilun ja politiikan liittyvän toisiinsa! raivosi Tihonov.