Ronnie O’Sullivan eteni vakuuttavasti jatkoon snookerin UK Championshipissa, kun hän voitti maanantaina Matthew Stevensin erin 6–2. Maailmanlistan kärkinimi on kuitenkin ehtinyt kääntää katseita puheillaan ja toiminnallaan Yorkissa.

Joulukuussa 47 vuotta täyttävä O’Sullivan ei vaikuta erityisen onnelliselta tämän hetken tilanteensa suhteen. Hän avautui aiheesta Stevens-ottelun jälkeen.

– Ei minun pitäisi edes pelata tässä iässä. En ota tätä niin vakavasti. Tämä on oikeastaan aika hauskaa.

– Minulla on ehkä jonkinlainen huijarisyndrooma. Olin onnellisempi, kun hävisin viisi perättäistä finaalia. Kun aloin voittaa turnauksia, koin etten ansainnut sitä. Se tuntui enemmänkin juonelta, joka salli minun voittaa ne ottelut, ei aidolta, sanaili O’Sullivan The Sun -lehden mukaan.

O’Sullivan kertoi jo keväällä MM-tittelin voitettuaan erikoisista tuntemuksistaan.

– Kun voitin maailmanmestaruuden toukokuussa, eivät fiilikseni olleet katossa. Tunnen oloni melko tyhjäksi, enkä haluaisi pelata snookeria. En pelaa paljon, eikä minua kiinnosta. Pelaan lähinnä siitä syystä, että minulla olisi jotain tekemistä, pamautti O’Sullivan.

O’Sullivan hämmästytti myös toiminnallaan ottelun aikana. Mies otti nimittäin yllättäen esiin kynsileikkurit ja alkoi leikata kynsiään. Eurosportin selostaja David Hendon seurasi tapahtunutta hämmentyneenä.

– Nyt sitten laitetaan kynsiä kuntoon, selosti Hendon.

O’Sullivan kohtaa keskiviikkona toisen kierroksen ottelussa Zhou Yuelongin.

Video tästä.