Norjan hiihdon supertähti Therese Johaug on tehnyt myös joitakin tunnustuksia Hele historien -elämäkertakirjassaan. Siinä nousee esiin Johaugin ja ruotsalaistoimittaja Tomas Petterssonin kohtaaminen.

Elettiin vuotta 2019. Johaug oli tehnyt dopingpannansa jälkeen väkevän paluun hiihdon huipulle.

Nainen istui vastaamassa median kysymyksiin ennen Seefeldin vuoden 2019 MM-kisoja. Johaug oli dominoinut maailmancupia, mutta sanoi silti pokkana tavoitteensa.

– Unelmoin henkilökohtaisesta MM-mitalista. Jos se onnistuu, riittää se minulle, sanoi Johaug ennen ensimmäistä MM-kisahiihtoaan.

Pettersson ei tuosta pitänyt. Hän kirjoitti tulikivenkatkuisen kolumnin otsikolla: ”Miksi istut siinä ja valehtelet, Johaug?

– Odotatko, että uskomme sanoihisi?… Toivon, että ihmiset uskaltaisivat puhua rehellisemmin. Tämän sijaan, paalutti Pettersson.

Kolumnista kysyttiin myöhemmin Johaugilta. Hän kiisti valehtelevansa. Nyt on kuitenkin tullut takinkääntö. Johaug kirjoitti tapauksesta elämäkerrassaan.

– Jälkikäteen on ehkä aika tehdä tunnustus: Tein sen (valehtelin). Olinhan voittanut kaikki distanssimatkat (muut kuin sprinttihiihdot) sillä kaudella. Karstein (Johaugin veli) ja minä olimme myös tehneet sopimuksen. Totta kai kulta oli tavoite. Tomas Pettersson oli oikeassa. Tuo kultamitali kuuluisi minulle.

– Sanoin niin lehdistötilaisuudessa, jotta pystyin madaltamaan itselleni asettamia odotuksia, selitti Johaug myös.