Suomen miesten hiihdon ykkösnimen Iivo Niskasen meno ei vakuuttanut Oloksen Tykkikisoissa. Norjassa seurattiin silti mielenkiinnolla Muonion tapahtumia.

Yksi kovimmista työnäytteistä tuli mies 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa. Saksan Friedrich Moch löi muille jauhot suuhun. Hän löi kakkoseksi tulleen Iivo Niskasen lähes 40 sekunnilla.

Norjalainen Nettavisen ihasteli saksalaisen menoa. Lehden jutussa muistutettiin, että Moch on vasta 22-vuotias. Hän löi viime kaudella Johannes Kläbon Tour de Skin loppunousussa. Moch oli tuolloin kolmas 10 kilometrin vapaan hiihtotavan Val di Fiemmessä.

Nettavisen päätti ottaa yhteyttä Mochiin ja kysellä hänen tunnelmistaan Oloksen hirmuhiihdon jälkeen. Moch vakuutti, että Saksan joukkue on tikissä.

– Me olemme vahvempia kuin moneen vuoteen. Haluamme mahdollisimman monta urheilijaa huippusijoille. Jos kaikki menee putkeen suksien ja kunnon suhteen, pystymme voittamaan norjalaisia joissain kisoissa.

Moch myönsi, että Norjan ykköstähti Kläbo ja muut norjalaistähdet ovat olleet hänen esikuviaan.

– Tekniikka oli vaikuttava. He pystyvät pitämään tekniikan kasassa kisan loppuun saakka. Kun he ylittivät maaliviivan, tuntui kuin he olisivat voineet jatkaa. Se on hullua, hämmästeli saksalainen.

Moch ei silti vielä rakentanut pilvilinnoja. Hän ei vielä julistanut olevansa maailman kovin suksimies.

– Jos kaikki onnistuu, voin yllättää. Se on tavoite.