Therese Johaugin uran päättyminen oli suru-uutinen monille norjalaisille urheilufaneille. Sitä se oli myös Norjan naishiihdon lyhyen aikavälin menestyshaaveille, sillä hänelle ei löydy selkeää manttelinperijää vuonomaasta.

Asiantuntija Torbjörn Nordvall on nyt sanonut ääneen sen, mitä harva norjalainen on julkisesti uskaltanut puhua. ”Kuka oikeasti kaipaa Johaugia?” otsikoi mies mielipidekirjoituksensa Nettavisenissa.

Mies kirjoitti seuranneensa ilolla sunnuntaina, kun naiset taistelivat Lillehammerissa perinteisen hiihtotavan 20 kilometrin maailmancupin kisassa varsin tasapäisesti voitosta. Nordvallin mukaan vastaavaa ei ole nähty 10–15 vuoteen. Nyt seitsemän eri maan urheilijaa pystyi kilpailemaan ykkössijasta.

Distanssimatkat ovat nyt elossa maailmancupissa, hehkutti Nordvall. Hänen mielestään tämä on parasta, mitä maastohiihdolle voi tapahtua, kun katsojaluvut ovat olleet laskussa.

Nordvallin tekstissä kiiteltiin myös hiihdon uusia ja vanhoja värikkäitä persoonia. William Poromaa, Calle Halfvarsson, Emil Iversen ja Linn Svahn saivat kiitosta suorapuheisuudestaan. Hiihto kaipaa Nordvallin mielestä tuollaisia tähtiä.

– Lähes kukaan ei tainnut kaivata voittokone Therese Johaugia viime viikonloppuna Lillehammerissa. Se on hyvä ja surullinen juttu samaan aikaan, sanaili Nordvall.