Urheilugaalassa julistetut valinnat ovat jälleen aiheuttaneet hämmästystä ja ihastusta. Iivo Niskanen oli odotetusti valinta Vuoden urheilijaksi, mutta muut ratkaisut herättivät ihmetystä. Esimerkiksi Aleksi Valavuori avasi suunsa.

Niskanen keräsi 2 563 pistettä ja 166 ykkössijaa valinnoissa. Niskanen valittiin nyt neljännen kerran Vuoden urheilijaksi. Hän voitti Pekingin olympialaisissa kultaa, hopeaa ja pronssia.

Kakkoseksi Urheilugaalan valinnoissa tuli seiväshyppääjä Wilma Murto 2 305 pisteellä (40 ykkössijaa) ja toiseksi estejuoksija Topi Raitanen 1 818 pisteellä (7). He molemmat toivat Suomelle EM-kultaa kesällä.

Somekansan oli vaikea hyväksyä sitä, että NBA-tähti Lauri Markkanen jäi äänestyksessä vasta sijalle neljä. Mies keräsi toki maukkaat 42 ykkössijaa eli enemmän kuin Murto tai Raitanen. Rallin maailmanmestarin Kalle Rovanperän jääminen viidenneksi hämmensi myös monia.

– Miten vi**ssa Lauri Markkanen oli vasta neljäs? Vanhan liiton toimittajat vauhissa taas, tilitti eräs Twitterissä.

– Siis Lauri Markkanen tai Kalle Rovanperä eivät mahdu top3 urheilijoiksi Suomessa, päivitteli toinen ja löi kämmentä otsaan.

Urheiluvaikuttaja Aleksi Valavuori oli myös hämmentynyt.

– Lauri Markkanen 4. Vuoden Urheilija -äänestyksessä. Ei teillä toimittajilla edelleenkään se urheilusivistys ihan tapissa ole. Lisäspekulointia parhaillaan livessä ja huomenna ilmestyvässä kolumnissa. Myös muutama muu valinta jälleen aivan päin persettä.

Aleksi Valavuori

@Valavuori
Lauri Markkanen 4. Vuoden Urheilija -äänestyksessä. Ei teillä toimittajilla edelleenkään se urheilusivistys ihan tapissa ole.

Lisäspekulointia parhaillaan livessä ja huomenna ilmestyvässä kolumnissa. Myös muutama muu valinta jälleen aivan päin persettä.

#Urheilugaala

Toni Luukkonen

@Tonza121212
Miten vitussa Lauri Markkanen oli vasta neljäs? Vanhan liiton toimittajat vauhissa taas... #urheilugaala

JP Nieminen

@NieminenJP
Siis Lauri Markkanen tai Kalle Rovanperä eivät mahdu top3 urheilijoiksi Suomessa 🤦 #urheilugaala