Ruotsin Frida Karlsson on ottanut Tour de Skin omakseen tänä vuonna. Nainen on hiihtänyt järkevästi ja hiljentänyt monia kriitikoita.

MTV:n asiantuntija Jari Isometsä kritisoi joulukuussa voimakkaasti Karlssonia Beitostölenin maailmancupin perinteisen hiihtotavan 10 kilometrin kisan jälkeen.

– Karlsson ei yksinkertaisesti tunnu oppivan. Hän on tietysti nuori urheilija, mutta eikö sille kukaan sano? Kilometrin kohdalla johtaa kahdeksan sekuntia, mutta mitä jos johtaisi vain kaksi sekuntia. Se loppumatka olisi aika paljon helpompi, hämmästeli Isometsä MTV:lle.

Karlsson kuittasi Isometsän puheet tylysti kutsumalla häntä ”idiootiksi” Expressen-lehdelle. Isometsän puheet eivät ole vakuuttaneet myös miehen kaikkia tuttuja.

Harri Kirvesniemi teki Ilta-Sanomille selväksi, että hän on täysin eri mieltä Karlssonin taktista osaamista haukkuneen Isometsän kanssa. Kirvesniemi ylisti Karlssonin hiihtoa, kun tämä paineli keskiviikkona vakuuttavasti voittoon Oberstdorfin 20 kilometrin (v) takaa-ajossa.

– Karlsson on mielestäni kehittynyt erittäin paljon taktisesti. Huolimatta siitä, mitä nykyinen asiantuntija- ja entinen hiihtokollegani (Isometsä) tuolla toisella kanavalla puhuu, Karlsson on lopettanut sen koheltamisen, kun hiihdetään porukassa. Hän osaa myös välillä huilata, tänäänkin hiihti taktisesti todella viisaasti, Kirvesniemi viestitti Ilta-Sanomissa.

Juttua korjattu to 5.1.2023. klo 23:17: Isometsä kritisoi Karlssonia Beitostölenin maailmacupin kisan jälkeen, ei Tour de Skin yhteydessä, kuten jutussa virheellisesti aiemmin kirjoitettiin.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.