Dartsin maailmanmestaruus ratkaistaan tiistai-iltana Alexandra Palacessa, Lontoossa. Vastakkain finaalissa ovat hollantilainen Michael van Gerwen ja englantilainen Michael Smith. Kumpikin kesti suosikin aseman maanantaisissa välierissä komeasti.

Yllätyksittä MM-kisat eivät ole sujuneet, ja matkan varrella jo ennen välieriä ovat pudonneet niin ykkössijoitettu walesilainen Gerwyn Price kuin puolustava mestari, skotti Peter Wrightkin. Välierävaiheessa finaaliin yltäneet maailmanlistan kolmonen van Gerwen ja seuraavalla sijalla oleva Smith olivat jo selkeitä suosikkeja. Vetoyhtiö Betsafe tarjosi ennen välierää van Gerwenin mestaruudelle kerrointa 1.50 ja Smithille kerrointa 3.60, kun välierävastustajien kertoimet painuivat kaksinumeroisille lukemille.

Maanantai-illan välierissä suosikit myös pitivät pintansa. Smith voitti saksalaisen Gabriel Clemensin erävoitoin 6-2, mutta sai urakoida tosissaan, sillä peräti kuusi kahdeksasta erästä päättyi lukemin 3-2. Toisessa välierässä van Gerwen sen sijaan teki selvää jälkeä belgialaisesta Dimitri van den Berghistä erävoitoin 6-0 ja oli käytännössä niskan päällä läpi koko välierän.

Pelissä finaalissa on paitsi maailmanmestaruus myös maailmanlistan ykkössija. Kaksikko kohtasi MM finaalissa myös vuonna 2019 ja tuolloin van Gerwen vei tittelin erin 7-3. Smith oli finaalissa myös viime vuonna, mutta joutui taipumaan Wrightille erin 5-7. 32-vuotias Smith metsästääkin nyt ensimmäistä MM titteliään.

33-vuotias van Gerwen on puolestaan napannut mestaruuden kahdesti jo ennen vuoden 2019 titteliä ja lähtee finaaliin nytkin ennakkosuosikkina. Hollantilainen tietää miten mestaruus voitetaan. Hän oli maailmanlistan ykkönen pitkään vuodet 2014-21, ja välieräesitys oli sen verran jäätävä, että Smithin rooli on olla selkeästi haastajana. Van Gerwenillä on myös taatusti hampaankolossa viime vuodesta, kun hän joutui jäämään MM-kisoista sivuun koronatartunnan takia ja sen myötä menetti myös maailmanlistan ykkössijansa.

Tämä näkyy myös kertoimissa. Betsafe tarjoaa van Gerwenin voitolle kerrointa 1.25, kun Smithin mestaruus palauttaisi panokset kertoimella 3.50.