Hiihdon maailmancupin on tarkoitus jatkua distanssimatkojen osalta tammikuun lopussa Ranskan Les Rousses’ssa. Ilmassa on kuitenkin huonoja merkkejä.

Lumitilanne Les Rousses’ssa on huolestuttavan huono. Se aiheuttaa päänvaivaa kansainväliselle hiihtoliitolle FIS:lle ja myös suomalaishiihtäjille.

Tour de Skin varhaisessa vaiheessa kesken jättänyt Iivo Niskanen antoi ymmärtää, että hän palaa kansainvälisiin kisoihin Les Rousses’ssa.

Niskanen kaipaa kovi kisastartteja ennen Planican MM-kisoja. Häneltä meni koko maailmancupin alkukausi sivu suun koronatartunnan vuoksi. Les Rousses’ssa olisi tarjolla esimerkiksi 10 kilometrin vapaan väliaikalähtökisa sekä 20 kilometrin yhteislähtö perinteisellä.

Asiantuntija Toni Roponen teki tilanteen selväksi Ylelle.

– Iivolle oleellista on, että hän saa kilpailuja mahdollisimman nopeasti. Hän hiihtää varmasti viikon päästä jossain (ensi viikonloppuna) ja sitten on SM-hiihdot. Sillä ei ole loppujen lopuksi merkitystä, ovatko ne perinteisen vai vapaan kisoja. Kunhan hän saa kovia kilpailuja joko Suomessa tai ulkomailla, paalutti Roponen Ylelle.

Roponen olettaa, että FIS saa kyllä kehitettyä jonnekin kisat, jos hiihtäminen ei onnistu Les Rousses’ssa.

– FIS:llä on kova paine saada jotkut kilpailut siihen, Roponen näki Ylellä.

Tästä Ylen juttu.