Tampereen SM-hiihdoista ei selvitty ilman valitettavia välikohtauksia. Sprinttikisoissa on tunnetusti ahdasta ladulla. Sen sai kokea kansallisen tason hiihtäjä Eelis Valikainen.

Miesten sprintin alkuerissä nähtiin ikävä tilanne, jossa Valikainen menetti suksensa. Taisto jatkopaikasta loppui siihen, ja mies reagoi heti voimakkaasti tapahtuneeseen.

Valikaisen mielestä hän hiihti normaalisti Ristomatti Hakolan peesissä, kun Lauri Vuorinen tuli hänen suksiensa päälle. ”Täysin päälle”, kuvaili mies Ilta-Sanomille.

Vuorinen tarjosi Ilta-Sanomille selityksensä tapahtuneelle.

– Tässä oli latujen katko ja halusimme molemmat päästä Risen (Hakolan) peesiin. Olin aavistuksen edellä, pääsin Valikaisen eteen ja siinä sitten kolisi. Olen tietenkin pahoillani siitä tilanteesta, mutta sanotaan niin, että joskus pitää olla vähän härski, jos haluaa pärjätä. Nyt sitten kävi näin, Vuorinen sanoi IS:lle.

Valikainen oli tyytymätön. Hän esitti IS:lle skandaalinkäryisen spekulaation SM-kisojen tuomaritoiminnasta.

– Kyllä siitä jotain penaltia pitäisi antaa. Väittäisin, että jos joku meistä kansallisen tason hiihtäjistä tulisi tuolla tavoin maajoukkuehiihtäjän eteen, niin se ois päivä suoraan siinä. Valitettavasti säännöt eivät vaan ole samat kaikille, Valikainen väitti IS:lle.

Ristomatti Hakola voitti lopulta miesten SM-kultaa sprintissä.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.