Suomen hiihtomaajoukkue on kokenut tällä kaudella aiempaa enemmän terveysmurheista. Isoin takapakki oli Iivo Niskasen korona, joka vaivasi miestä marras–joulukuussa.

Jasmi Joensuu ja Krista Pärmäkoski taas joutuivat jättämään Tour de Skin kesken vatsataudin vuoksi. Ville Ahonen, Lauri Vuorinen, Ristomatti Hakola ja Remi Lindholm ovat saaneet myös osansa terveysmurheista tämän vuoden puolella.

Aiempina vuosina korona oli iso peikko ja varotoimenpiteet suuria sen vuoksi. Nyt tilanne on muuttunut.

Suomen hiihtomaajoukkueen lääkäri Maarit Valtonen on kommentoinut tilannetta yleisellä tasolla Ylelle. Hän muistutti, että yleinen virustilanne on myös muuttunut.

– Yleinen virustilanne heijastuu nyt myös maajoukkueeseen. Tämä on iso muutos koronavuosien jälkeen. Viime vuonna porukka oli kipeänä vähemmän kuin normaalisti, sillä tavalliset virukset saatiin poljettua alas, näki Valtonen.

Planican MM-kisat alkavat 22. helmikuuta. Kisoihin valitut suomalaiset ovat varmasti sitä ennen mahdollisimman varovaisia välttääkseen kaikki terveysmurheet ennen kauden päätavoitetta.

Valtonen muistutti myös Ylelle, että monet sairastumiset ovat lyhytaikaisia.

– Lähdemme siitä liikkeelle, että yksittäisten flunssien ei anneta kaataa korttitaloa. Kaikki tehdään, että urheilijat ovat iskussa lähtöviivalla.

Tästä Ylen juttu.