Naisten 400 metrin aitojen EM-hopeamitalisti Viktoriia Tkachuk on julkaissut selvän kannanottonsa koskien venäläisten urheilijoiden tilannetta. Myös matkan SE-nainen Viivi Lehikoinen jakoi ukrainalaisen julkaisun Instagram Storiesissa.

Kansainvälinen olympiakomitea KOK arvioi venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden mahdollista paluuta kansainvälisiin kisoihin. Tkachuk teki oman näkemyksensä aiheesta selväksi.

– Olympialaiset on ehkä ainoa tapahtuma maailmassa, joka saa koko maailman televisioiden ympärille ja urheiluareenoille! Sivistyneen maailman! Venäjä ei siihen kuulu!

– Kun Venäjän armeija ja hallinto tekee hirmutekoja Ukrainan alueella, joita enemmistö Venäjän kansalaisista kannattaa, on kansainvälisen olympiakomitean johto päättänyt harkita, annetaanko terroristivaltiolle mahdollisuus päästä näyttäytymään kansainväliselle areenalle!

– Minkälaisesta neutraaliudesta voimme puhua, kun Venäjän armeija tappaa kansaamme, lapsiamme, vammauttaa kokonaisia perheitä, tuhoaa infrastruktuuria ja hidastuttaa maamme normaalia kehitystä! paalutti Tkachuk.

Päivitys tästä.