Hiihtäjä Perttu Hyvärisen esiintyminen on kokenut monien silmissä melkoisen muutoksen tämän kauden aikana. Hyvärinen on laittanut aiempaa innokkaammin huumorivaihteelle. Savolaiselta on kuultu melkoisia sutkautuksia sesongin aikana.

Planican MM-kisoissa on mennyt myös yli. Kun mies esitteli Ylen ja Viaplayn haastattelussa – Hiihtoliiton urheilijasopimuksen vastaisesti – oman yhteistyökumppaninsa tuotetta, oli melkoinen soppa valmis.

Hiihtoliitosta on hämmästelty aiemmin asiallisen ja luotettavan Hyvärisen touhua. Monet lajin sisäpiirissä ovat myös vetäneet johtopäätöksiään.

Hyvärisen manageriksi tuli viime vuonna Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu. ”Manazeri” on sekoittanut pakkaa.

Iltalehden mukaan monet hiihdon sisäpiiriläiset uskovat, että Ojansivu on kaiken tämän takana. Hyvärinen taas kilttinä miehenä seuraa entisen lentopallotähden ohjeita.

Lisää keskustelua hiihtolajeista Talviurheilun olohuoneessa.

Hyvärinen itse tyrmää nuo puheet. Hän puhui asiasta Iltalehdelle.

– Kaikki sanovat, että Perttu on muuttunut aika paljon. Ei se sitä ole. ”Lelu” on opettanut yhden asian: tämä on hieno ammatti, josta pitää pystyä nauttimaan, avasi hiihtoässä Iltalehdelle.

– Esimerkiksi se kiroilu: alkukaudesta kiroilin lenkilläkin aika paljon. Olen odottanut paljon itseltäni tällä kaudella. Täytyy muistaa, että koko urani ajan olen ollut muiden hiihtäjien taustalla ja yrittänyt nostaa tasoani. Jos joskus meinaa menestyä, niin nyt olen prime timessä. Jos en nyt onnistu, se turhauttaa, selvitti Hyvärinen enemmän IL:lle.

Hyvärinen oli keskiviikkona 13:s miesten 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa.

Tästä Iltalehden juttu.