Norja otti Simen Hegstad Krügerin johdolla varsin odotetun neloisvoiton keskiviikkona miesten 15 kilometrin vapaalla hiihtotavalla Planican MM-kisoissa. Harald Östberg Amundsen ja Hans Christer Holund pääsivät myös mitaleille.

Suomalaisista Perttu Hyvärinen oli 13:s, Niko Anttola 24:s, Remi Lindholm 32:s ja Markus Vuorela 43:s. Norjan Johannes Kläbo taipui neljänneksi.

Suomen joukkueen isoin yllättäjä oli Niko Anttola. Aikuisten arvokisadebyyttinsä tehnyt Anttola hiihti tasaisesti ja järkevästi.

Pahimpana pettymyksenä voidaan pitää Remi Lindholmia. Monet uskoivat Lindholmin taistelevan 20 parhaan joukkoon.

Lisää keskustelua hiihtolajeista Talviurheilun olohuoneessa.

Perjantaina on vuorossa miesten hiihtoviesti. Keskiviikon kisa käynnisti nopeasti spekulaatiot Suomen joukkueen kokoonpanosta.

Anttola itse teki Ylen haastattelussa selväksi, että valmennus tekee nuo ratkaisut, joita hän sitten tottelee. Maajoukkueen valmentaja Teemu Pasanen taas kehui Anttolaa, mutta ei lähtenyt vielä spekuloimaan tulevalla.

Asiantuntija Ville Nousiainen otti selostaja Kimmo Porttilan pyynnöstä Ylellä kantaa asiaan. Nousiainen olisi lyömässä Anttolan vapaan osuudelle.

– Nyt on paha. Jos lähdetään hakemaan pelkästään vapaan osuuksille, niin minä olen niin yksinkertainen kaveri, niin kyllä tämän tuloksen perusteella, kun oli puoli minuuttia eroa Remiin, niin laittaisin kolmannelle osuudelle (Anttolan), avasi Nousiainen Ylellä.

– Meidän isoin kysymysmerkki on, missä kunnossa Ristomatti Hakola on. Hän ei ole hiihtänyt yhtään mitään. Viimeksi kun hän hiihti maailmancupissa, niin hiihti 20 parhaan joukkoon pertsaa (perinteisestä). Näin yksinkertaisena miehenä voisin ajatella, että hän on meidän avausosuuden hiihtäjä. Valmennusjohto ja Rise (Hakola) tietävät sen parhaiten. Hän rehellisenä kaverina sen osaa myös sanoa, muistutti Nousiainen.