Planican MM-kisat olivat suomalaisittain melkoinen pettymys hiihdon lisäksi myös yhdistetyn puolella.

Joukkueen urakka päättyi lauantaina, kun Ilkka Herola oli yhdeksäs ja Eero Hirvonen 11:s. Nuo olivat suomalaisten parhaat suoritukset Planicassa.

Herola otti kaksi vuotta sitten MM-hopeaa Oberstdorfin suurmäen kisan ja 10 kilometrin hiihdon jälkeen. Nyt mitali oli kaukainen haave.

– Otokset vaan paranee, hypyt ei niinkään! Jesse Väänänen ehti napata lyhyestäkin ilmalennosta postikorttikuvan. Ei menny nämä kisat putkeen. Vaan nieleskellään pettymys ja jatketaan hommia! kommentoi Herola itse Instagramissa.

Yhdistetyn joukkueen päävalmentaja Antti Kuisma myönsi Ylen haastattelussa, että tilanne otti päähän.

– Ei ole häävit mietteet. Tähänhän me latasimme, kun olimme ensimmäisen viikon housut kintuissa. Ajateltiin, että saatiin jo puolitankoon nostettua, Kuisma avautui lauantaina Ylelle.

Hyppypuoli on ollut yhdistetyn joukkueen iso ongelma. Parempia merkkejä on saatu tällä kaudella, mutta MM-kisoissa ei riittänyt.

– Onhan se turhauttava tilanne tässä vaiheessa, kun koko ajan on uskonut, että se sieltä tulee. Välillä on päästy lähemmäksi. Perustasoa on saatu vähän hilattua, mutta ei se liukuhihnalta tule. Ei tänne tulla vain hakemaan mitaleja, pitää olla kaikki osa-alueet kunnossa.

Tästä Ylen juttu.