Saveli Korostelev teki viime kaudella kovaa jälkeä Venäjän hiihtoladuilla. Muun muassa Aleksandr Bolshunovin päihittäneen nuorukaisen kovin vauhti toki hiipui kauden edetessä.

Korostelev on todella kovan luokan lupaus. Hänestä odotetaan aivan maailmanluokan hiihtäjää.

Hänen Natalia-äitinsä on kerrannut hiihtolupauksen kautta Championat-sivustolle.

– Kausi oli tietenkin hyvä ja erittäin tuottelias sen suhteen, että oli paljon kilpailuja. Piti olla jatkuvasti valmis. Tuossa iässä ei kuitenkaan ole samanlaista pohjaa, joten on vaikeaa olla tasaisesti huipputasolla. Totta kai nuorena urheilijana hän pääsi kuntoon nopeammin, joten siksi tulokset olivat hyviä. Mutta kaikki tiesivät kauden olevan pitkä. Kokeneilla urheilijoilla ei ollut mikään kiire.

Natalia Korostelev nosti sitten esiin paljon hämmennystä herättäneet kilpailut Kiinassa. Venäläiset hiihtäjät on suljettu pois kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n kisoista, mutta Kiinaan he olivat tervetulleita.

Korostelev ja kumppanit tekivät erikoisen kisavisiitin Kiinassa. He löivät paikalliset hiihtäjät ylivoimaisesti. Natalia Korostelev teki selväksi, että tuo reissu vei veronsa. Kiinassa oli tuolloin vielä rajut koronarajoitukset.

– Matka Kiinaan söi paljon. Rajoitukset harjoitteluun, karanteeni, itse lento. Se vaikutti loppukauden tuloksiin. He käyttivät koko tammikuun päästäkseen jälleen kuntoon, väitti nainen.