Keihäänheittäjä Anni-Linnea Alanen on avannut kautensa vahvasti. Alanen oli täysin omaa luokkaansa Kultainen Keihäs -kilpailussa Vantaalla.

Voitto irtosi komealla tuloksella 58,19. Sarja oli muutenkin mainio, sillä hän sai tililleen myös 57,83 ja 56,87 metriä kantaneet kaaret.

– Kolme ensimmäistä kierrosta heittäminen oli aika varovaista. Huomasin, että jännitti, kun oli kauden ensimmäinen kilpailu, Alanen avasi SUL:n tiedotteella.

– Neljännellä heitolla vauhti kulki ja uskalsin siinä tulla heittoon rohkeammin. Kun keihäs lensi kolmannella kierroksella jo päälle 55 metrin, oli rennompi tulla sen jälkeen muihin heittoihin, Alanen sanoi.

Alanen oli viime kesän jälkeen kyynärpääoperaatiossa. Kuntoutuminen näyttää sujuneen, ja treenikaudella ei tullut lisää takapakkia.

– Tämä oli hyvä merkki. Pidempiä kaaria odotellessa, Alanen sanaili.

Aivan ennätyslukemiin Alanen ei päässyt. 21 vuotta marraskuussa täyttävä Alanen on saanut kepin lentämään parhaimmillaan 59,52 metriä.

Muista naisista ei ollut haastamaan Alasta. Kakkoseksi tuli Saara Lipsanen tuloksella 52,37. Emilia Karell oli kolmas heittäen 52,25.

– Vähän oli vielä hakemista. Vauhdinjuoksu ei kulkenut. Siitä se jäi kiikastamaan, ettei tullut pidempiä heittoja, Lipsanen arvioi SUL:n tiedotteella.