Suomalaista urheiluväkeä on pöyristyttänyt viime päivinä kohutapaus Suomen pesäpallosta.

Ilta-Sanomat kertoi ensin tiistaina, että Superpesiksestä pelaavaan ”tunnettuun tähtipelaajaan kohdistuu vakavia epäilyjä seksuaalisesta häirinnästä”.

Pelaajan epäillään laittaneen kyseenalaisia viestejä alaikäisille pelaajille. Tyttöjä on ainakin kaksi, ja he ovat 15–16-vuotiaita, kertoo IS.

Suomen Pesäpalloliitto reagoi myös tilanteeseen. Se kertoi saaneensa Joensuun Mailalta tiedon, että seuran miesjoukkuetta edustava Joni Rytkönen on epäiltynä häirintätapauksista

– Asian vuoksi Rytkönen on toistaiseksi sivussa seuran toiminnasta, luki tiedotteessa.

– Pesäpalloliiton toimintasääntöjen mukaan tapaus siirtyy Suomen urheilun eettisen keskuksen (SUEK) tutkintaan, jonka päätöksen jälkeen ryhdytään tarvittaviin toimenpiteisiin. Pesäpalloliitto tuomitsee kaikenlaisen ahdistelun ja häirinnän. Yhdenkään pesäpallossa työskentelevän, tai lajia harrastavan, ei tule ikinä kokea oloaan turvattomaksi, jatkui tiedote.

Urheiluvaikuttaja Aleksi Valavuori pöyristeli kohua Twitterissä. Mies sanoi samalla pari valittua sanaa.

– Mitä vittua nyt taas. Jatkuvia skandaaleja, suhmurointeja ja nyt sitten uusia epäilyjä häirintätapauksista. Otetaas hieman taas selvää missä mennään… hämmästeli urheilumies.

Päivitys tästä.

Aleksi Valavuori

@Valavuori
Mitä vittua nyt taas #pesis. Jatkuvia skandaaleja, suhmurointeja ja nyt sitten uusia epäilyjä häirintätapauksista. Otetaas hieman taas selvää missä mennään…