Kolme kertaa Suomea olympialaisissa edustanut Samu Torsti lopettaa uransa. Hän kertoi asiasta muun muassa sosiaalisessa mediassa.

– Kun kaikki on sanottu ja tehty, on aika astua sivuun. Mun matka alppihiihtäjän on tullut päätökseen ja ura on lopetusta vaille valmis, kirjoitti Torsti Instagram-päivityksessään.

– Joskus aikanaan ajattelin että toivottavasti mulla on takki aivan tyhjä ja äijästä mehut puristettu pois kun mä lopetan. Nyt se hetki on koittanut.

– Taaksepäin katsoessani pystyy helposti toteamaan että ompahan ollut pitkä matka. Muistan kuinka 2004 Söldenin jäätiköllä, näin ekaa kertaa kuinka polvet ovat hienosti saman suuntaiset ja suksi teki leikkaavan käännöksen. Ei se ollut rakkautta ensisilmäyksellä, mutta melkein kuitenkin, jatkui tunnelmointi.

Ski Sport Finlandin tiedotteella Torsti kertoi myös ratkaisunsa taustoja.

– Viime keväänä ja sitä edellisenäkin olen miettinyt lopettamista. Tavoitteeni on aina ollut päästä maailman huipulle. Enää en nähnyt sitä mahdollisuutta edessäni. Kyse on myös siitä onko omat ja ympäristön resurssit sillä tasolla, että tavoitteen voi saavuttaa. Näen sen vaateen mitä maailman huipulle pääseminen vaatii, eikä siihen kukaan yksin pysty. Se vaatii isomman tuen ja organisaation, avautui Torsti.

Torstin Ylelle antamasta haastattelusta selviää, että lopettaminen ei ollut aivan kirkossa kuulutettu juttu. Jääminen ulos maajoukkueesta sinetöi kuitenkin päätöksen.

– Se sinetöityi sillä, kun kuulin, että ei ole maajoukkuepaikkaa tarjolla. Vaikka se olisi ollut, niin en tiedä. Uskoisin, että lopputulema olisi silti ollut sama, mutta se sinetöi asian, avasi Torsti Ylelle.

Tästä Ylen juttu.

Koko Torstin päivitys.