Hiihtoliiton taloudelliset ongelmat ja sen vaikutukset A-maajoukkueeseen ovat herättäneet paljon keskustelua viime kuukausina. Hiihtolegenda Jari Isometsä avasi myös suunsa MTV Uutiset Livessä aiemmin kesäkuussa.

– A-maajoukkueen leiriohjelma on mennyt ihan uusiksi. Se on täysin mitätön. Jos ihan raa’asti sanotaan, niin ei meillä ole edes A-maajoukkuetta tällä hetkellä. Tämähän on nyt vähän liioiteltua, kun on kaksi leiriä tulossa, mutta kuitenkin toiminta on todella pientä. Se tulee näkymään meidän kärkihiihtäjien tekemisessä, Isometsä täräytti MTV Uutiset Livessä.

Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmi ei hyväksynyt Isometsän puheita. Hän latasi vastapalloon STT:n haastattelussa.

– Aivan käsittämätön väite. Meillä on kaikki maajoukkueet nimetty, vaikka ne nimettiin tavallista myöhemmin. Emme tienneet aiemmin taloustilanteen takia, mihin meillä on mahdollisuuksia. Nyt kaikki maajoukkueet on kuitenkin nimetty, ja kaikki urheilijat myös treenaavat normaalisti, Haapasalmi totesi STT:lle.

Isometsä otti myös kantaa siihen, että Iivo Niskanen on jättäytynyt sivuun maajoukkueesta.

– Iivon poisjäänti kertoo siitä, ettei hän ole ollut tyytyväinen siihen pakettiin, mitä Hiihtoliitto on tarjonnut. Ei siihen ole mitään muuta selitystä. Hän haluaa selkeästi harjoitella enempi leirejä, käydä korkean paikan harjoittelua ja sitä kautta saada oman vakiorytminsä. Iivo on taloudellisesti siinä tilanteessa, että hän pystyy tekemään omia ratkaisuja, niin totta kai hän niitä tekee, tilitti Isometsä MTV:lle.

Haapasalmi taas halusi tehdä selväksi, että Niskasen ratkaisu ja talouskeskustelu eivät ole yhteydessä toisiinsa.

– Iivo teki taustajoukkoineen päätöksen jo aiemmin, eli se ei ole tästä talouskeskustelusta riippuvainen ollenkaan. Tämä asia on valitettavan väärällä tavalla haluttu tulkita, Haapasalmi sanoo.

Tästä STT:n juttu.