Norjan hiihtotähden Heidi Wengin tilanne näyttää vaikealta. Maailmancupin kokonaiskisan kahdesti voittanut Weng kaatui viime vuonna. Hän löi päänsä ja sai aivotärähdyksen.

Weng pääsi kuitenkin viime kauden mittaan kivaan iskuun. Korttitalo hajosi kuitenkin Planican MM-kisojen alla. Hän lähti vähin äänin kisapaikalta eikä kilpaillut kisoissa.

Nainen on todellakin saanut osansa ongelmista. Pekingin olympialaiset jäivät väliin koronatartunnan vuoksi.

Weng ei silti ole lyömässä hanskoja tiskiin tai suksia varastoon. Ura jatkuu. Hän avautui hiljattain tilanteestaan Norjan TV 2:n haastattelussa.

– On ikävää, kun ei tunne oloaan hyväksi, mutta kaikki ympärilläsi ajattelevat sinun olevan kunnossa. Se on haastavaa, myönsi Weng.

– Viime vuoden maaliskuun jälkeisen aivotärähdyksen jälkeen en ole päässyt moniin maajoukkueen tapaamisiin. Minulla on ollut erittäin pahaa päänsärkyä. Se on todella voimakasta ja jyskyttävää. Päänsärky vaivaa minua edelleen, myönsi Weng.

Weng avautui, että asia vaikuttaa edelleen merkittävästi hänen henkilökohtaiseen elämäänsä.

– Se on valtava haaste. Pahoina aikoina se on erityisen haastavaa. En pysty olemaan kovin sosiaalinen… Se on haaste jokapäiväisessä elämässä.

Weng oli toiveikas sen suhteen, että vaiva helpottaa ajan kuluessa. Hän otti esiin konkreettisen esimerkin asiasta, joka aiheuttaa hänelle ongelmia.

– Autolla ajaminen on aivan hirvittävää. Kun olin Martin Nyengetin häissä, meni kaikki yllättävän hyvin, mutta paluumatka autolla ei ollut hyvä. Oli vain mentävä kotiin nukkumaan, tilitti Weng.