Keihäslegendat Tero Pitkämäki ja Antti Ruuskanen ovat nykyään yhdessä yrittäjiä.

Pitkämäki & Ruuskanen Forest Oy on vajaat kaksi vuotta sitten perustettu firma, joka tekee metsäkoneurakoinnin palveluita Pohjois-Savon alueella ja toteuttaa harvennus- ja uudistushakkuita. Tarjolla on myös tuhkalannoitusta.

Keihäsmiehet omistavat yritystensä kautta puolet osakeyhtiöstä. Mukana on yhteensä viisi omistajaa.

Pitkämäki on puhunut yritystoiminnan alusta Iltalehden haastattelussa. Ajankohta ei ollut kaikesta otollisin, sillä Venäjä aloitti helmikuussa 2022 massiivisen hyökkäyksen Ukrainaan.

– Kun yritystä perustettiin ja tehtiin laskelmia, niin äkkiä polttöljyn hinta pompsahti huimaan nousuun. Kaikki kustannukset nousivat tosi huimasti. Siihen piti vain osata suhtautua ja tehdä muutokset sen mukaan, Ruuskanen kertoi Iltalehdelle.

Ukrainan sota on vaikuttanut merkittävästi typpilannoitteiden hintoihin. Pitkämäki myönsi, että sekin tarjosi shokkihoitoa.

– Typpilannoitteet olivat aikamoisissa hinnoissa, kun alettiin tätä hommaa tekemään, Pitkämäki totesi Iltalehdelle.

– Oikeastaan oli hyvä, että tuli vuoden mittainen perehtymisjakso tähän lannoitemarkkinaan. Päästiin hyvin sisään ja selvitettiin ongelmakohtia. Olemme valmistautuneet hyvin, kun nyt aloitamme käytännössä ensimmäiset lannoituskohteet. Ihan hyvät pöhinät sillä puolella, jatkoi maailmanmestari.

Tästä Iltalehden juttu.