Suomalaishiihtäjä Vilma Nissinen on tullut tunnetuksi varsin suorista puheistaan. Viime vuodet ovat olleet naiselle urheilullisesti vaikeita.

Nissinen herätti huomiota viime marraskuussa, kun hän poseerasi ilman vaatteita Kuukausiliitteen Sielu & ruumis -palstalla.

Helsingin Sanomat on nyt kirjoittanut suomalaisten urheilijoiden sosiaalisen median toiminnasta. Nissinen puhui jutussa omasta kehosuhteestaan.

Nainen kertoi tehneensä muutama vuosi sitten ratkaisun.

– Muutama vuosi sitten keksin, että julkaisen aina syntymäpäivänäni marraskuussa rohkean kuvan itsestäni Instagramissa. Idea lähti siitä, että hiihtäjämiehet olivat tehneet poikakalenterin. Kysyin, miksei naisistakin oteta sellaisia kuvia. Sitten kuva otettiin läpällä ja löin sen someen synttärijulkaisuksi. Sen jälkeen olen otattanut ammattikuvaajalla joka vuosi itsestäni vastaavan potretin, paljasti Nissinen Helsingin Sanomille.

– Niissä kuvissa ei näy mitään kriittistä. Jos kuvassa on paljaat reidet tai paljas käsi, en pidä sitä suurena alastomuutena. Playboy-kuvauksiin en lähtisi enkä koe suurta tarvetta esitellä paljasta persettäni Instagramissa. Kyse on spesiaalijutuista. Jos teen 364 päivää vuodessa hyvän maun rajoissa ja yhtenä päivänä jotain muuta, en koe, että se romuttaa koko muun vuoden, linjasi Nissinen.

Nissisen hiihtouralla puhaltavat uudet tuulet. Hän ei liittynyt B-maajoukkueen mukaan, vaan kuuluu nykyään Electrofitin uuteen hiihtotiimiin.

Helsingin Sanomien juttu (tilaajille).

Kuva tästä.