Sadan metrin SE-mies Samuli Samuelsson oli vahvassa vedossa myös La Chaux-de-Fondsissa viikonloppuna. Hän paineli alkuerässä vaisun ajan 10,42. Samuelsson vei B-finaalin voiton upealla ajalla 10,17.

Samuelsson pettyi alkueränsä aikaan. Hän teki sen jälkeen tiukan päätöksen.

– Kun tulin tänne, paikat tuntuivat verryttelyssä hyvältä. Tuntui, että voisi tulla hyvä aika. Alkuerä ei vielä näyttänyt mitään, kun kompuroin lähdössä ja sen jälkeen juoksu meni ylipuristamiseksi.

– Ennen finaalia päätin, että vedän rennosti ja se toimi. Varsinkin, kun kahdeksannelta radalta ei muita nähnyt, Samuelsson kertoi SUL:n tiedotteella.

Samuelssonin kauden alku on ollut upea. Hän juoksi Espoossa 10,16 ja Kuortaneella Suomen ennätyksen 10,12.

– Tuo nyt juostu aika teki hyvää rankingille. Se meni rankingissa minun viiden parhaan tuloksen joukkoon. Toivon mukaan vielä Lappeenrannassa ja Kalevan kisoissa tulee hyvät sijoituspisteet ja päälle hyvä aika, niin voisi olla toivoa MM-kisoihin pääsystä, Samuelsson pohti.

Samuel Purola taas juoksi Sveitsissä 200 metrillä kauden kotimaisen kärkiajan 20,75. Aika syntyi 1,3 metriä sekunnissa puhaltaneeseen vastatuuleen.

– Alku oli pehmeä, mutta kaarteen lopussa sain hyvin juonesta kiinni. Löysin siinä uuden vaihteen ja sain lopun puristettua hyvin. Tuuli oli vastainen koko matkan, Purola sanoi SUL:n tiedotteella.