Veronika Stepanova tunnetaan yhtenä hiihtomaailman vahvimmista urheilijoista. Hän on puhunut varsin avoimesti omasta fysiikastaan viime vuosina.

Stepanova myönsi viime kauden aikana, että norjalaistähti Marit Björgen on yksi hänen idoleistaan. Stepanova on avannut aihetta enemmän Match TV:n kolumnissaan. Hän jakoi myös Instagramissa kuvia kunnostaan.

– Olin tällä viikolla vierailemassa lasten ja teinien kesäleirillä. Kysymykset olivat melko omaperäisiä. Teinit kysyivät, olenko naimisissa (en ole) tai onko minulla poikaystävää (totta kai). Mutta yksi etenkin teki minuun vaikutuksen: miksi tarvitset tuollaiset lihakset?

– Miksiköhän? Miksi 2020-luvun naishiihtäjät näyttävät täysin erilaisilta kuin esimerkiksi 1990-luvulla? Olemme vahvempia, lihaksikkaampia, pystymme esimerkiksi tekemään leukoja 20 kertaa (parhaat pystyvät 40 kertaa).

– Vastaus on Marit Björgen. Menestynein hiihtäjä, 8-kertainen olympiavoittaja 18-kertainen maailmanmestari muutti hiihdon. Hän ja hänen valmentajansa ymmärsivät, että kovavauhtinen hiihtäminen, jonka olemme oppineet tällä vuosisadalla, vaatii erilaisia lihaksia. Ennen Maritia kukaan ei näyttänyt niin vahvalta, tehnyt niin paljon töitä raudan kanssa. Nyt olemme kaikki pieniä Marit Björgeneitä, sanaili Stepanova.

Kuvat tästä ja tästä.