Joensuun Motonet GP:ssä tehtiin useita hyviä suomalaistuloksia. Urakointi alkoi SE-tuloksella.

Jasmine Repo paransi naisten Suomen ennätystä paraurheilijoiden luokassa 55 tulokseen 13,66. Hän ylitti aiemman SE-tuloksen kolmella sentillä. Maailman vuositilastossa Revon uusi SE sijoittuu 15:nneksi.

Kolminkertainen Euroopan mestari ja kolmien viime paralympiakisojen mitaliurheilija Marjaana Heikkinen voitti naisten luokan 34 keihäänheiton huipputuloksella 16,86.

Kestävyysjuoksussa tehtiin vahvaa jälkeä, sillä naisten 1 500 metrin kisassa kolme suomalaista rikkoi ennätyksensä: Eveliina Määttänen 4.12,08, Camilla Richardsson 4.13,68 ja Ilona Mononen 4.14,79.

Määttänen paransi ennätystään melkein puoli minuuttia. Tuo juoksu oli toki 12 vuoden takaa.

– Tunnusteleva juoksu, en osannut seurata väliaikoja, yritin vain juosta porukan mukana ja pysyä letkassa, Määttänen kommentoi SUL:n tiedotteella.

– Ensimmäiset sata metriä olivat ehkä kisan suurin yllätys, sillä ruuhkaa oli eri tavalla kuin kuin kasilla.

– 900 metriä ennen maali tuli pieni käppi, kun jännitin, lähdenkö edellä olevan juoksijan ohi vai en. Onneksi uskalsin lähteä ohitukseen, Määttänen selitti.

Miesten 1500 metriä toi myös kaksi hienoa suomalaisennätystä. Joonas Rinne juoksi kolmanneksi ajalla 3.37,65 ja Santtu Heikkinen neljänneksi 3.38,17.

– Kenties nyt olisi voinut olla myös hieman parempi vauhdinjako. Ensimmäiset 300 metriä oli raju, ja keskityin vain sietämään sitä ilman vaikeuksia. Seuraavilla kierroksilla vauhti hyytyi ehkä hieman liikaa, Rinne kommentoi SUL:n tiedotteella.

Topi Raitaseen kohdistui isoja odotuksia Joensuun illassa. Hän nappasi lopulta 3 000 metrin estejuoksun kakkossijan kohtuullisella ajalla 8.27,75.

– Ei se sellaista ollut, mitä odotin, mutta pieni napsu eteenpäin. Pohja on kuitenkin nyt nähty, ja tästä mennään eteenpäin, Raitanen kommentoi SUL:n tiedotteella.

– Ei tuo loppuveto ole sellaista mitä aina toivon. Mutta nyt palaan pikkuhiljaa normaaliin harjoittelurytmiin, jossa terävät ja kevyemmät harjoitukset vaihtelevat. Viime ajat on mennyt enemmän kisasta toiseen, ja väliin olen tehnyt palauttavaa perusharjoittelua, jatkoi mies.