Robert Helenius ja Anthony Joshua kohtasivat viime viikolla Lontoossa järjestetyssä nyrkkeilyn raskaansarjan ottelussa.

Helenius kutsuttiin mukaan lyhyellä varoitusajalla, kun Joshuan alkuperäinen vastustaja Dillian Whyte kärähti jälleen dopingista. Suomalaisjättiä kehuttiin estoitta ottelun alla, koska Joshua joukkoineen halusi korottaa ottelun profiilia.

Myös promoottori Eddie Hearn oli osa tuota kuoroa. Nyt kun Helenius on nukutettu kehässä, on ääni kellossa myös erilainen.

On alettu puhua Joshuan ja Deontay Wilderin mahdollisesta kohtaamisesta. Kaksikon ennakoidaan ottelevan tammikuussa 2024 Saudi-Arabiassa.

Wilder löi Heleniuksen pihalle ensimmäisessä erässä lokakuussa 2022. Hearn esitti Boxing Socialille tylyn arvion Wilderin urasta – samalla hän myönsi epäsuorasti, ettei pidä Heleniusta huippuluokan nyrkkeilijänä.

– En voi uskoa, kuinka paljon ihmiset arvostavat Deontay Wilderia. Hän ei ole koskaan voittanut top 5 -tason raskaansarjan nyrkkeilijää.

Luis Ortiz on hänen paras voittonsa. Hän sai kunnolla turpaansa ensimmäisessä ottelussa ja oli häviöllä erin 0–7 toisessa ottelussa. Hän ei ole koskaan voittanut huippuluokan nyrkkeilijää, paalutti Hearn.

Hearn arvioi, että Joshua voittaa Wilderin vaivatta.

– On vaikeaa pystyä lyömään yhtä lujaa kuin Deontay Wilder. Mutta olen aina uskonut, että AJ (Joshua) on teknisesti parempi nyrkkeilijä ja voittaisi ottelun niin.