Budapestin MM-kisojen naisten maraton kilpailtiin lauantaina lähes 30 asteen helteessä. Etiopian ennätysnainen Amane Shankule voitti maailmanmestaruuden ajalla 2.24.23.

Alisa Vainio oli hienosti 22:s ajalla 2.32.14. Nina Chydenius taisteli 54:nneksi ajalla 2.42.36.

Vainio lähti kärkijoukon vauhtiin alussa. Reilun 13 kilometrin kohdalla kiihtyi kuitenkin vauhti, eikä Vainio pysynyt kyydissä.

– Alku oli helpompi, mutta loppu oli tosi haastava. Alussa kaikki tuntui hölkältä ja ihmettelin, miksi olen tässä eturivissä. Kuumuus haittasi varsinkin puolenmatkan jälkeen, Vainio kertoi SUL:n tiedotteella.

Vainio saapui puolimatkaan 28:ntena ajassa 1.15.12. Loppumatkasta hän paransi useita sijoja ja ehti maaliin sijalla 22.

– Aina kun tekee sen minkä voi, niin voi olla tyytyväinen, Vainio tiivisti.

– Minulla oli kylmäkauluri, missä oli jäitä sisällä. Sain sellaisen idean, että imeskelin jääpaloja kaulurin reunasta. Mahaan pisti välillä. Jalat olivat tiukoilla, kiristi takareisiä ja pohkeita, Vainio kuvaili.

– Nyt oli kovempi osallistujalista, kuin viime vuonna Eugenen MM-maratonilla. Olen tyytyväinen, että voitin viime vuoden Euroopan mestarin (Puolan Aleksandra Lisowska), jonka kanssa juoksin yhdessä muutaman kierroksen, selvitti Vainio.

Vainion suorituksen arvoa nostaa se, että hän oli kolmanneksi nopein eurooppalainen.

Chydenius oli tyytyväinen nainen urakkansa jälkeen.

– Olin valmistautunut pahempaan, muttei tarvinnutkaan mennä aivan riskirajoille.

– Oli oikein unelma, olin niin läsnä ja juoksu oli kontrollissa. Oli oikea taktiikka ja tästä palautuukin nyt nopeammin, Chydenius sanoi SUL:n tiedotteella.